x

schimmelnagel

Schimmelnagels

Bij Schimmelnagels of kalknagels vertoont de nagelplaat verkleuringen, zoals witte tot geel/bruinachtige strepen. De nagelgroei wordt door de schimmel in de lengte geremd, waardoor de nagel verdikt.

Schimmelnagels zien er lelijk uit, maar een medische noodzaak om ze te behandelen is er vaak niet. Daarom krijgt u niet zo maar van de huisarts medicijnen tegen schimmelnagels, vooral vanwege de mogelijke bijwerkingen van die medicijnen.

Schimmelnagels zelf zullen nooit meer gezond en mooi worden, die moeten uitgroeien, waarbij de schimmel uiteraard wel behandeld moet worden.

frezen
Behandeling

Bij vaststelling of er daadwerkelijk sprake is van een schimmelnagel en deze verdikt is, zullen de wij de nagel dunner frezen om zo de aangedane laag zoveel mogelijk te verwijderen.

Vervolgens brengen wij een anti-schimmelmiddel aan.

Daarna moet u zelf aan het werk. Hiervoor krijgt u van ons een eerlijk advies en krijgt u een behandelplan mee naar huis.

Wij maken tot slot met u een vervolgafspraak over 4 tot 6 weken om te zien, wat de voortgang is en of de anti-schimmelmiddelen aan slaan.

.
middelen
Anti-schimmel middelen

Het beste middel tegen schimmelnagels kan voor iedereen verschillen. Medisch Pedicure Praktijk Voetzorg Zwolle verkoopt middelen, die zich in de praktijk bewezen hebben.

Van belang is echter wel, dat om de effectiviteit te vergroten u het anti-schimmelmiddel twee keer per dag aanbrengt tot de schimmel is uitgegroeid.

Verder is het belangrijk om herbesmetting te voorkomen. Behandel daarom ook alle schoenen en ander schoeisel die u draagt de eerste drie dagen elke dag en daarna één keer per week met een schimmel dodende schoen-dedorant. Ook deze middelen zijn te koop bij Medisch Pedicure Praktijk Voetzorg Zwolle.

schimmelvoet
Voetschimmel

Voetschimmel komt vooral voor tussen de tenen en onder de voeten. Bij een voortschrijdende infectie kunnen er barsten of kloven in de huid ontstaan, vooral op de hielen of aan de zijkanten van de voet.

Het is daarom belangrijk om de voetschimmel in een vroegtijdig stadium te behandelen. Dan kan anti schimmelzalf en -poeder nog afdoende zijn. Is de schimmelinfectie in een vergevorderd stadium dan is deze behandeling niet meer voldoende en is het raadzaam de huisarts te raadplegen.

Bij een schimmelzorg consultatie geven wij advies over de behandeling van de voetschimmel. De middelen voor de behandeling in een vroegtijdig stadium hebben wij in huis.

Contact

Postadres:
Kiekeboslaantje 11
8024 PM ZWOLLE

E-mail:
voetzorgzwolle@ziggo.nl

Telefoon:
Carien Lemein: 06-53525480

Yvonne Scheffer: 06-22916716


Behandeling uitsluitend op afspraak

Praktijkadressen:

De Voetenkamer van Zwolle
Weteringpark 7A-2
8025 AM ZWOLLE

Expertisecentrum Voet & Beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA ZWOLLE

Kemerink Voet & Beweging
Radewijnsstraat 8
8022 BG ZWOLLE

Isala
Pedicurezorg aan bed
Dokter Heesweg 2
8025 AB ZWOLLE

Openingstijden

Maandag    : 9.00-17.00 uur

Dinsdag      : 9.00-17.00 uur

Woensdag  : 9.00-17.00 uur

Donderdag : 9.00-17.00 uur

Pedicure Pijn Poli
Vrijdag        : vanaf 9.00 uur