x

Ingegroeide nagel

Ingroeiende nagels

Het te kort en niet recht afknippen van de nagels, hoekjes schuin afknippen, druk door slecht passende schoenen en een weke nagelomgeving door veel baden of transpireren zijn de grootste risico-factoren voor het ontstaan van een ingroeiende nagel.

Als u last heeft van een ingroeiende nagel, ga dan bij voorkeur niet zelf daarmee aan de slag. Als medisch pedicures hebben wij de benodigde instrumenten om de nagel optimaal te behandelen. Tevens kunnen wij de nagel drukvrij leggen en indien nodig technieken toepassen om opnieuw ingroeien te voorkomen.

eelt

Eeltvorming

Eelt is een natuurlijke beschermlaag van onze huid, die onstaat op drukpunten. Bij voeten zijn dat bijvoorbeeld de plaatsen waarop we staan, de bal en de hiel. Bij veel mensen wordt die beschermlaag te dik en veroorzaakt pijn bij het lopen. Ook kan eelt ontstaan boven op de tenen of op de teentoppen door te nauwe schoenen. Om eelt daar zoveel mogelijk te voorkomen, zijn schoenen met de goede maat dus erg belangrijk.

Likdoorn

Likdoorns

Een likdoorn is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Dit eelt wordt door de druk van de schoen op die kleine ruimte in een kegelvorm met de punt naar binnen gedrukt en kan daardoor pijn gaan veroorzaken.

Heeft u last van overtollig eelt en/of likdoorns, gaat u dan vooral zelf niet snijden. Als medisch pedicures kunnen wij veilig en eenvoudig de overtollige eelt en likdoorns verwijderen, de oorzaken daarvan bepalen en eventueel preventieve maatregelen, indien mogelijk, adviseren.

Contact

Postadres:
Kiekeboslaantje 11
8024 PM ZWOLLE

E-mail:
voetzorgzwolle@ziggo.nl

Telefoon:
Carien Lemein: 06-53525480

Yvonne Scheffer: 06-22916716


Behandeling uitsluitend op afspraak

Praktijkadressen:

De Voetenkamer van Zwolle
Weteringpark 7A-2
8025 AM ZWOLLE

Expertisecentrum Voet & Beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA ZWOLLE

Kemerink Voet & Beweging
Radewijnsstraat 8
8022 BG ZWOLLE

Isala
Pedicurezorg aan bed
Dokter Heesweg 2
8025 AB ZWOLLE

Openingstijden

Maandag    : 9.00-17.00 uur

Dinsdag      : 9.00-17.00 uur

Woensdag  : 9.00-17.00 uur

Donderdag : 9.00-17.00 uur

Pedicure Pijn Poli
Vrijdag        : vanaf 9.00 uur