Voetproblemen - Ingroeiende nagels, kloven en voetwratten

Ingroeiende nagels

Het te kort en niet recht afknippen van de nagels, hoekjes schuin afknippen, druk door slecht passende schoenen en een weke nagelomgeving door veel baden of transpireren zijn de grootste risico-factoren voor het ontstaan van een ingroeiende nagel.

Als u last heeft van een ingroeiende nagel, ga dan bij voorkeur niet zelf daarmee aan de slag. Als medisch pedicures hebben wij de benodigde instrumenten om de nagel optimaal te behandelen. Tevens kunnen wij de nagel drukvrij leggen en indien nodig technieken toepassen om opnieuw ingroeien te voorkomen.

Kloven

Bij kloven aan de hiel is de elasticiteit van de huid afgenomen, wat leidt tot scheurvorming. Door de voortdurende belasting kunnen kloven dieper worden en gaan bloeden en ontsteken. Bij droge kloven moet zoveel mogelijk eelt verwijderd worden, met name aan de rand van de kloven. Dit om het herstel van de elasticiteit van de huid te bevorderen, waardoor de kloven kunnen gaan genezen.

Als medisch pedicures behandelen wij niet alleen de kloven door het wegsnijden van het eelt, maar kunnen wij ook voor pijnvermindering een diepe kloof drukvrij leggen. Daarnaast geven wij u advies over de verzorging van uw huid en verkopen wij voetverzorgingsproducten om de uitdroging van uw voet tegen te gaan.

Voetwratten

Voetwratten ontstaan door een virusaandoening en verdwijnen weer vanzelf, hoewel dat soms jaren kan duren. Als u uw voetwrat wilt laten behandelen, kunt u daarvoor bij ons terecht. Wij gebruiken voor de behandeling cryo-therapie, waardoor de wratten door bevriezing verdwijnen.